Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Ο απελπισμένος

Κάποιος αποκάλεσε το ανδρείκελο που ήθελε να προστάξει τους δημοσιογράφους να εγερθούν, ως ένδειξη υποταγής και δήθεν σεβασμού στην καρικατούρα που θα εισέρχονταν στην αίθουσα μετά των μπράβων της, κράζοντας "ε γ ε ρ θ ε τ ω", ως λεβέντη χρυσαυγήτη!

Κατ' αρχήν, το Όρκ, που κατοικεί μέσα στον
λεβέντη χρυσαυγήτη, λογικό είναι να μην γνωρίζει Ελληνικά, γι' αυτό και η κραυγή. Οι μή δυνάμενοι να ομιλούν την ορκική δεν κατάλαβαν και δεν... εγερθετω. Άλλοι, αγνοούσαν το σαβουάρ βίβρ που διέπει την κοινωνία των Όρκ. Άλλοι αδιαφόρησαν. Εν πάση περιπτώσει, όσους ο λεβέντης χρυσαυγήτης συνέλαβε να μην εγερθετω, μετά το ουρλιαχτό, τους πέταξε κακήν κακώς εκτός του οπτικού πεδίου της καρικατούρας, που ήδη είχε καθίσει στο σκαμπό του αρχηγού. Τα προηγούμενα παίξανε και παίζουν σε βίντεο στο διαδίκτυο.

Για το ποιός είναι ή τί είναι αυτός ο
λεβέντης χρυσαυγήτης είναι πέραν από περιττό να παραθέσω εδώ. Αυτό που με τρομάζει είναι ο χαρακτηρισμός: Δεν μπορείς να αποκαλείς λεβέντη ένα δαιμονισμένο ανδρείκελο, όπως δεν μπορείς να αποκαλείς ήρωα έναν ηλικιωμένο ετοιμοθάνατο επειδή αυτοκτόνησε στο Σύνταγμα, λόγω του ότι η τροϊκα του κούρεψε την σύνταξη. Ζούμε σε μια αλλοπρόσαλλη εποχή, όπου οι λέξεις χάνουν το νόημα τους, οι θεσμοί την αξία τους, οι Έλληνες την ελληνικότητα και σύσσωμη η ανθρωπότητα, την λογική.

Διάβασα και άλλα φαιδρά. Πως “ο λεβέντης χρυσαυγήτης δεν ζήτησε απλά να σηκωθούν οι “δημοσιογράφοι” άλλά απευθύνθηκε σε όλους τους Ελληνες”! (το θαυμαστικό... δικό μου). Ζήτησε, λέει, να σηκωθούν οι Έλληνες που μία ζωή τους είχαν μάθει να είναι σκυφτοί. Οι υποταγμένοι στην αυθεντία των τηλεαστέρων χατζηαβάτηδων έφτασε η ώρα να σηκώσουν κεφάλι...

Τί να σχολιάσει κανείς; Το ότι όλοι οι Έλληνες θα έπρεπε να εγερθούν μετά του κελεύσματος του αγράμματου ανδρεικέλου την ώρα που κάποιος θλιβερός μπαγαπόντης θα εισέρχετω ενός της αιθούσης; Η αυθεντία των τηλεαστέρων χατζηαβάτηδων δεν είναι αυτή που υπαγόρευε την είσοδο του ναζιστικού τσίρκου στην βουλή, και οι υποταγμένοι σε αυτήν την αυθεντία δεν το έκαναν πράξη;

Σκέφτομαι πως ίσως είναι ένας φαιδρά ρομαντικός και βαθιά πλανεμένος τύπος, αυτός που χαρακτήρισε το δαιμονισμένο ανδρείκελο ως λεβέντη, και έγραψε τα σχετικά με το τί σηματοδοτούσε το... "ε γ ε ρ θ ε τ ω". Ίσως κάποιος να πεί πως είναι απελπιστικά ηλίθιος. Εγώ λέω πως είναι ένας απελπισμένος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου