Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΩΝΥΜΟΥΣ ΕΥΡΩΚΡΑΤΕΣ ΕΤΑΙΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΔΑ ΕΤΑΙΡΑ ΜΑΣ

Αξίζει να διαβάσει κανείς το παρακάτω άρθρο του καθηγητή Χρίστου Γούδη, Γραμματέα Πολιτικού  Σχεδιασμού του Λαϊκού  Ορθόδοξου  Συναγερμού, και να προβλήματιστεί πάνω σε αυτό.

Συν-εταίροι και εταίρα μας,

Το ελληνικό πρόβλημα δεν είναι παρά η κορυφή του παγόβουνου που αναδύεται σταδιακά μέσα από τους οικονομικούς οχετούς της παγκοσμιοποίησης, υπό την μορφή μιας παραπαίουσας Ευρώπης. Σύντομα ή αργά, τα κράτη (και οι λαοί) της Ευρώπης, στιγματισμένα ως υπερχρεωμένα από μία σπείρα διεθνών τοκογλύφων, θα βρεθούν μπροστά στο δίλημμα: εξανδραποδισμός ή επανάσταση, χρήμα ή αίμα, υποταγή στις επιταγές των ληστών του χρήματος ή εξόντωση των ληστών. Όλα τα άλλα είναι λύσεις προσωρινές που αναβάλλουν για λίγο την ώρα της αλήθειας.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, rebus sic standibus (εάν τα πράγματα πορευθούν όπως πορεύονται), το δικό μας ελληνικό πρόβλημα μπορεί να αποδειχθεί έλασσον μπροστά στην επικείμενη κατάρρευση των δικών σας γιγαντιαίων δομών μεγάλης κλίμακος. Γιατί το δικό μας σπίτι, λόγω ακριβώς του μικρού του μεγέθους, αλλά και της σεισμικότητας τού τόπου μας, μπορεί να το ξαναχτίσουμε «πετραδάκι-πετραδάκι», όπως το έχουμε κάνει πολλές φορές στην μακραίωνα ιστορία μας. Το δικό σας, που είναι τωρινό και μεγάλο σε μέγεθος, ισχύ και θράσος, όταν καταρρεύσει, θα καταρρεύσει με μεγάλο πάταγο και δεν θα μείνει στην θέση του παρά ένας πελώριος σωρός ευρωερειπίων, που θα καταπλακώσουν και την επιδεικνυόμενη ανερμάτιστη και ανιστόρητη αλαζονεία σας έναντι του λαού μας.

Εμείς έχουμε γαλουχηθεί μέσα από τις παραδόσεις της Ορθοδοξίας με το «πλούσιοι επτώχευσαν και επείνασαν, οι δε εκζητούντες τον Κύριον ούκ ελαττωθήσονται». Γι’ αυτό κι εμείς, με Ευρώπη ή χωρίς Ευρώπη, μαζί σας ή μόνοι μας, θα βρούμε τον δρόμο μας, ή, αν χρειασθεί, θα τον ξαναφτιάξουμε από την αρχή. Θα ελληνοποιήσουμε και πάλι την Ελλάδα. Μέσα από την ανάταξη των δυνάμεών μας, με την στροφή μας στην ελληνόφρονα παιδεία και την χριστιανική ευσέβεια, στην καλλιέργεια της ιερής μας γης, στην αξιοποίηση της ναυτοσύνης μας και του φυσικού μας πλούτου, στην διαχρονική «κατ’ εμπορίαν και θεωρίαν» δραστηριότητα των Ελλήνων της Ελλάδας και της Διασποράς, στην πρωτογενή και πηγαία πνευματική και πολιτιστική μας παραγωγή και στο φρόνημα του «αμύνεσθαι περί πάτρης».

Ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός, πιστός στο όμαιμο, το ομόγλωσσο και ομόθρησκο των Ελλήνων, συνέβαλε στο ομόδοξο και ομότροπο της αντιμετώπισης της παρούσας κρίσης. Απετέλεσε, κατά γενική ομολογία, τον συγκολλητικό παράγοντα στην συγκρότηση μιας μεταβατικής κυβέρνησης εθνικής ανάγκης, η οποία θα έχει την ευθύνη του επιτυχούς διάπλου της χώρας ανάμεσα από τις συμπληγάδες μιας άμεσα επαπειλούμενης πτώχευσης. 
Με αίσθημα δικαίου, κοινωνική ευαισθησία, και σεβασμό στους νεκρούς που μάς παρέδωσαν αυτήν την πατρίδα, και στους αγέννητους στους οποίους οφείλουμε να την παραδώσουμε όρθια, αξιοπρεπή και υπερήφανη, όπως την κληρονομήσαμε από τους δικούς μας γονείς. Διαφορετικά, ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός, αντί του συγκολλητικού παράγοντος που είναι σήμερα, θα επωμισθεί τον ρόλο του πυροκροτητή των εξελίξεων, πιστός στην ιστορική του αποστολή για την διάσωση, ανάταξη και κάθαρση του δικού μας Έθνους. Και να είστε σίγουροι ότι το παράδειγμά μας θα βρει μιμητές και στις δικές σας χώρες. Η απειλή μιας απρόσμενης Άνοιξης είναι πάντα «επί θύραις».


Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011