Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010

Που πήγαν τα λεφτά ;

Η απάντηση η οποία έρχεται από το 1978, στο http://www.youtube.com/watch?v=i02Gn2g7MSo

'Ακης Πάνου, 1978, Δίσκος "Σεισμός", πρώτη εκτέλεση : Μιχ. Μενιδιάτης

* σωστοί οι παίχτες! Τι τα ψάχνεις ρε George ; Κριθάρι για τ' αλόγατα γίνανε τα λέφτα. Από το '78 το ξέρουμε δηλαδής. Και μην μου πεις πως δεν καταλαβαίνεις την σημειολογία των λέξεων ... για' θα φάω το "γκανιάν" μου!

Ξέρει ένας τρελός την τρέλα του ;

Νομίζω πως ναι. Αλλά είναι μακράν πολύ έξυπνος για να την ομολογήσει. Για παράδειγμα, η ομολογία του Ιησού πως ήταν ο Χριστός, τον έστειλε κατ' ευθείαν στον σταυρό. Οι τρελοί τώρα γνωρίζουν την μοίρα τους. Έτσι, δεν υπάρχει πια κανένας λόγος για να κάνουν μια ανάλογη ομολογία ... είσαι τρελός ;

Η παραδοχή ενός τρελού για την ίδια του την τρέλα, εξαρτάται από το είδος της τιμωρίας που θα του επιβληθεί. Αν η τιμωρία είναι μια ηρεμιστική ένεση, τότε πιθανόν ο τρελός να παραδεχθεί την ιδιαίτερη πραγματικότητά του. Αλλά αν η τιμωρία είναι η σταύρωση τότε κανένας τρελός δεν είναι τόσο ανόητος ώστε να την παραδεχθεί. Αυτή είναι η βασική αρχή του μυστικισμού και υπάρχουν πολλά παραδείγματα που επιβεβαιώνουν αυτό το - επιτρέψτε μου να πω - κόλπο.

Βλέπετε, η τρέλα έχει την δική της λογική η οποία επιτρέπει στον τρελό να αντιστρέφει τους πόλους της κατά το δοκούν. Από αυτό προέρχεται και η λεγόμενη "ευτυχία των τρελών". Όταν μιλάμε για αυτήν την "ευτυχία των τρελών", ουσιαστικά μιλάμε γι' αυτήν την μοναδική ικανότητα που έχει ένας τρελός να αντιστρέφει τα αντίθετα.


Leave the madman to his madness /
and don't try to cure him from his madness /
what's the hidden in his head ? /
you never know it my friend ...

Τα δέοντα Mr. Άκη ...

Γενοκτονίες Ποντίων και Αρμενίων

Την ώρα που το Ελλάντα είναι βαθιά χωμένο στη σπηλιά της Τζούλιας, οι Σουηδοί αναγνωρίζουν - έστω και με οριακή πλειοψηφία - τις σφαγές των Ποντίων και των Αρμενίων ως γενοκτονίες της Οθωμανικής Τουρκίας.

Διαβάζω βέβαια πως το ίδιο έχουν κάνει και οι Αμερικάνοι. Αλλά επειδή εγώ δεν είμαι Αμερικάνος, μόλις διαβάζω για τους Αμερικάνους, το μυαλό μου Αμερικανιάζεται και σκέφτομαι μήπως όλο αυτό το Αλ Χαλίλι γίνεται από τον θείο Σαμ για να "εκβιαστούν" οι Τούρκοι που είναι τάτσι μήτσι κότσι με το Ιράν. Ο Θείος Σαμ δεν είναι ηλίθιος. Παρ' ότι φαίνεται ...

Περισσότερα στο http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=113230&cid=5

Κυριακή 7 Μαρτίου 2010

Missing...