Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Ο πραγματικός πατριωτισμός

Οι πρόγονοί μου ήταν θεότρελοι θερμοκέφαλοι που για αιώνες, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, πολεμούσαν τον τούρκο τραμπούκο που καταπατούσε τα όσια και τα ιερά του γένους μου του Ελληνικού, που βύζαινε το μεδούλι το Ρωμαίικο, που καταπατούσε την γή την ιερή την Ελληνική.

Αυτοί οι θερμοκέφαλοι (οι τρελοί), με το αίμα τους, έδιωξαν τον τούρκο κερχανατζή, και πότε με τσεκούρι, και πότε με φωτιά, έκοβαν και έκαιγαν τους ψύχραιμους, ή διαφωνούντες, προσκυνημένους. Οι ψύχραιμοι και διαφωνούντες (μετέπειτα ρεαλιστές) που γλίτωσαν (προσποιούμενοι ασφαλώς και αυτοί τους θερμοκέφαλους), με το που έφυγε ο τούρκος, πήραν την εξουσία. Ως ψύχραιμοι (ή ως διαφωνούντες, μα πάντα πολιτισμένοι), έκλεισαν στην φυλακή τους θεότρελους θερμοκέφαλους. Αυτοί οι ψύχραιμοι, ναι, αυτοί οι ψύχραιμοι (ή οι διαφωνούντες) κ. Παπαραχελά, κυβερνούν την χώρα μέχρι τα σήμερα (με εξαίρεση τις ελάχιστες και γνωστές περιπτώσεις όπου οι γόνοι των θερμοκέφαλων κατέλαβαν την εξουσία).

Είμαι γόνος εκείνων, και μόνο εκείνων των θερμοκέφαλων κ. Παπαραχελά που στην συνέχεια των αιώνων του γένους αγωνίζονται για δικαιοσύνη, προάγουν και δημιουργούν αξιοθαύμαστο πολιτισμό, τα έργα τους δίνουν τον ορισμό της λέξεως "τέχνη", παράγουν πλούτο, καθ' όσο οι ψύχραιμοι (ή οι διαφωνούντες) με τις αδιάκοπες κυβερνήσεις τους (ιδίως μεταπολιτευτικά) ξεπουλάν, ρημάζουν, καταστρέφουν και προδίδουν. Ναι, προδίδουν τον αγώνα αυτού του γένους. Αυτός είναι ο ορισμός της προδοσίας κ. Παπαραχελά.

Αναρωτιέμαι λοιπόν, κ. Παπαραχελά, πού ήσασταν τόσα χρόνια για να καταγγείλετε αυτή την ελεεινή προδοσία που συντελείται τα τελευταία 30 χρόνια σε αυτή την χώρα; Αναρωτιέμαι κ. Παπαραχελά, γιατί δεν σας προκαλεί μεγάλη απέχθεια αυτή η προδοσία αλλά σας προκαλεί μεγάλη απέχθεια η χρήση του όρου «προδότης», «προδοσία» κ.λπ. Αναρωτιέμαι καλώς κ. Παπαραχελά;

(με αφορμή το κείμενο του Μάξιμου από το φιλικό Ταμπούρι)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου