Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Περί αποχής...

Επιτέλους... έλεος πια με αυτήν την μπαρούφα! Η παραφιλολογία περί του ότι η αποχή στις τελευταίες εκλογές είναι δήθεν ένας "σεισμός" για το πολιτικό σύστημα, πρέπει επιτέλους να πάψει. Είναι θλιβερό, μιά τέτοια άποψη, να αναπαράγεται από σκεπτόμενους ανθρώπους όπως ο Γιανναράς ή ο πρώην εισαγγελέας κ. Κ. Λογοθέτης (στο 4Ε). Η παραφιλολογία αυτή αναμηρυκάζεται συστηματικά και από διάφορα μπλόγκς του συρμού. Συνήθως από αυτά της ποικίλης ύλης... όπου μαζί με το τον σχολιασμό για το τι βρακί φοράει η καραπούτσογλου μας μιλούν για το νόημα (ενίοτε και κίνημα) της αποχής από τις τελευταίες εκλογές, δηλαδή της συνειδητής ατιμίας*.

Με αφορμή την άποψη του κ. Γιανναρά, όπως την κατέθεσε στον δημοσιογράφο Γιώργο Σαχίνη στις 3 Δεκεμβρίου 2010 στην εκπομπή "Αντιθέσεις" στην "Κρήτη ΤV" έχω να πω τα εξής: Η αποχή είναι αυτή που διαιωνίζει το πολιτικό σύστημα κ. Γιανναρά, και εσείς με τα λεγόμενά σας την νομιμοποίητε. Αν κανένα από τα πολιτικά κόμματα δεν σας ικανοποιεί ούτε καν στο ελάχιστο, τότε γιατί δεν κάνετε έναν πολιτικό σχεδιασμό με τους συνεργάτες σας; Γιατί δεν φέρνετε την ρήξη και την ανατροπή εσείς; Με την δική σας πρόταση. Γιατί δεν δημιουργείτε την αριστερά που ονειρεύεστε; Τέλος, γιατί δεν πάτε να ψηφίσετε λευκό; Το σατανικό νομοσχέδιο, την μετρά ακόμα ως ψήφο. Και αν ακόμα ούτε αυτό θέλετε, γιατί δεν οργανώνετε, εσείς, συντεταγμένη αποχή στις πλατείες; Να μήν πάει ο κόσμος να ψηφίσει, αλλά να πάει στην πλατεία του χωριού του και να διαμαρτυρηθεί. Έτσι, θα είχατε κάθε λόγο να μιλάτε έτσι για σεισμό. Η αποχή, του βάζω την ουρά στα σκέλια -έτσι κι αλλιώς οι Γιανναράδες θα με πουν ήρωα- είναι η πιο κραυγαλέα νίκη του πολιτικού συστήματος.

Γιατί δεν μιλάτε για την σατανική (πρόσφατη) νομοθεσία όπου ορίζει πως η ψήφος δεν είναι υποχρεωτική; Πως αντέχετε να μην σχολιάσετε το γεγονός πως ενώ υπάρχει η ποινή της στέρησης των πολιτικών δικαιωμάτων ταυτόχρονα η άσκηση του εκλέγειν, που είναι το ύψιστο χρέος του σύγχρονου πολίτη, ορίζεται απ τον σατανικό νομοθέτη ως μη χρέος; Έτσι, το άν θα ψηφίσει ο φραπεδέλληνας υπόκειται στο περιεχόμενο της ημερήσιας ατζέντας του: Αν έχω δουλειά εκείνη την μέρα στο χωριό, θα πάω και να ψηφίσω. Και εσείς αυτό το λέτε σεισμό.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
*άτιμος στην Αρχαία Αθήνα ονομαζόταν όποιος δεν είχε την τιμή να συμμετέχει στα κοινά: Στο να φανερώνει την Πόλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου